Leikkejä ja pelejä

Leikkejä, pelejä ja ohjelmavinkkejä.

Kasvot tuhannessa kurtussa
Hanki suurehkoja kumilenkkejä 1/osallistuja. Jokainen laittaa kumilenkin päähänsä siten, että se kiertää nenän ja korvien alta niskaan. Kaikilla on hauskaa, kun jokainen yrittää ilman käsiä pelkillä kasvojen ilmeillä ja eleillä saada kumilenkin alas kaulaansa.

Muotinäytös
Esitellään konkreettisesti esim. T-paita = paita jonka rinnuksissa riippuu teepusseja, pillerirasia = laukku johon kiinnitetty Burana-paketista leikattuja nimiä, kellohame = hame, jossa roikkuu kelloja, pussihousut = housut, joissa roikkuu erilaisia pusseja (paperipusseja, muivipusseja), pikkutakki = muutamaa numeroa liian pieni takki mannekiinin yllä, kansitakki = takki, johon kiinnitetty kattilan ym. kansia, puolihame = vain toinen puoli hameesta on yllä, lenkkipuku = lenkkimakkarapaketti kiinnitetään ulkoilupukuun, kotelomekko = pieniä pahvikoteloita kiinnitetään mekkoon jne

"Hääyö"
Jos juhlimassa on sekä miehiä että naisia, valitaan yksi mies ja yksi nainen (ei pariskunta) ja he menevät toiseen huoneeseen. Sillä aikaa sovitaan muiden kanssa mikä on tilanne kun nainen ja mies palaavat. Se voi olla esim. hääyö. Parille ei anneta mitään ohjeita vaan heidät pyydetään takaisin. Ryhmäkään ei puhu mitään vaan odotellaan mitä pari tekee ja sanoo. Makeita nauruja syntyy kun pari kyselee että: "Mitä meidän nyt sitten pitäisi tehdä?" tai "Ei tää ole niin helppoa" jne. Ja muut vaan nauraa. Hauskaa tulee olemaan parillakin kun sitten leikin loputtua juoni paljastetaan heillekin.

"Sokkona pukeutuminen"
Isoon jätesäkkiin on kerätty erilaisia vaatekappaleita: hameita, housuja, sukkahousuja, kenkiä, hattuja, kalsareita jne. Leikkiin osallistuvat pukevat silmät sidottuna vaatteita ylleen.

Porsaita äidin oomme kaikki
Lauletaan porsaita äidin oomme kaikki -laulua ja aina sanan porsaita kohdalla miehet nousevat seisomaan ja istuutuvat saman tien ja aina sanan äidin kohdalla naiset tekevät samoin ja sitten sanan kaikki kohdalla kaikki nousevat ja istuuntuvat. Aloitetaan rauhalliseen tahtiin ja kiihdytetään rytmiä osallistjien kunnon mukaan.

"Matonkudekerä vyötäröllä"
Ripustetaan pieni matonkudekerä vyötärölle roikkumaan kilpailijoiden taakse noin polvien korkeudelle. Kerää heiluttamalla pitää kuljettaa lattialla esim. tulitikkulaatikkoa tietty matka.

"Vatsatanssi"
Kymmenen erikokoista ja näköistä miestä tanssivat vatsatanssia. Miehille on varattu alushousujen päälle pantavaksi isot huivit ja muita killuttimia ja koruja kaulaan ja ranteisiin. Itämainen musiikki soimaan ja hauskaa on.

Miesten missikisat
Miehet meikataan, hiukset / peruukit laitetaan ja puetaan naisiksi koruilla koristellen. Sitten miehet tulevat esittäytymään numerolapuin varustettuina missikisojen tapaan.

Muumio
Parikilpailu (mies+nainen). Kilpailevia pareja voi olla miten paljon vaan. Miehen tehtävä on seistä tukevasti pystyssä (tämä voi olla pikkujouluissa joskus haastavaa...). Naiselle annetaan täysi wc-paperirulla ja tehtävänä on kääriä se miehen ympärille päästä varpaisiin mahdollisimman nopeasti. Leikki päättyy ja voittaja on se joka nopeiten saa käärittyä rullan loppuun ja tuikkaa tyhjän wc-paperirullan hylsyn parinsa (miehen) jalkojen väliin.

Jouluinen vatsatanssi / tonttuleikki
Muutama ennalta sovittu esittää tonttuleikin esim. smurffi-musiikin tahtiin. (Käy mikä tahansa musiikki) Asusteena ISO tonttulakki, jota kannatellaan käsillä ylhäällä niin, että käsivarret ovat suorana ja ylävartalo rintojen alapuolella saakka ovat tonttulakin peitossa. Napa jää paljaaksi ja vatsaan maalataan tontun kasvot. Housuina esim. harmaat pussihousut niin kuin tontuilla ja paljaat varpaat. Sitten vaan rivissä tanssimaan. Yleisöllä on hauskaa.