NAURUJOOGAN SYNTY JA ELEMENTIT

Naurujooga metodin on kehittänyt intialainen tohtori Madan Kataria.

Hän oli kirjoittamassa paikalliseen lääkärilehteen (My Doctor) artikkelia naurun terveyttä edistävistä vaikutuksista (nauru - paras lääke) ja 13.3.1995 aamuyöllä klo 04 hän sai ajatuksen: " jos nauru on niin terveellistä niin miksi en perustaisi nauruklubia?"

Jo samana aamuna klo 07 hän meni läheiseen puistoon kertomaan puistossa kuljeskeleville ihmisille naurukerhon perustamisesta.

Aluksi pyyntö lähinnä ihmetytti ja nauratti ihmisiä (Madanin mukaan intialaiset eivät juuri hymyile, saati sitten naura) mutta aikansa kyseltyään ja naurun terveydellisistä vaikutuksista puhuttuaan Madan sai mukaansa neljä ihmistä, jotka kokoontuivat säännöllisesti nauramaan yhdessä. Joukko kasvoi päivä päivältä ja näin sai alkunsa nauruklubit, joita on nykyään useita tuhansia ympäri maailmaa.

Aluksi nauruklubeilla kerrottiin vitsejä, mutta ne loppuivat suht lyhyeen eivätkä ne naurattaneet kaikkia joten Madan kehitti erilaisia naurutekniikoita joiden avulla erilaiset ihmiset voivat nauraa yhdessä ilman yhteistä huumorintajua.

Naurujooga koostuu neljästä elementistä:madan-madhuri-kataria.gif

  1. LEIKKIASENNE
  2. KUNNIOITTAMINEN JA LEMPEYS
  3. ARKISET ASIAT JA ASKAREET
  4. JOOGA

Madan Katarian sivuilla pääset vierailemaan osoitteessa www.laughteryoga.org.

www.hyvaamielta.fi

hyvaamielta@gmail.com